Haber

Yine Refah Partisi Milletvekili Doğan Bekin, Gümrük Birliği Anlaşması’nın yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Yine Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, 1996 yılında yürürlüğe giren Gümrük Birliği Anlaşması’nın günümüz şartlarında yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Bekin, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye ile AB arasında yürütülen müzakereler sonucunda 1996 yılında yürürlüğe giren Gümrük Birliği Anlaşması ile Türkiye’nin AB’nin açık pazarı konumuna getirildiğini söyledi.

Gümrük Birliği Anlaşması ile Türkiye’nin dış ticaretinin Brüksel’in denetimine girdiğini, Brüksel’den bağımsız hareket ederek üçüncü ülkelerle istenildiği gibi ticaret yapmanın mümkün olmadığını savunan Bekin, “Gümrük Birliği maalesef yerli ve milli sanayimizi korumasız bir duruma getirdi. Osmanlı-İngiliz Ticaret Anlaşması ile başlayan Gümrük Birliği; dedi.

Bekin, Gümrük Birliği Anlaşması’nın yeniden gözden geçirilip yenilenmesi gerektiğinin altını çizerek, Türkiye aleyhine olan kısımların mutlaka kaldırılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu