Et fiyatlarına yapılan zamlar kasapların bile tepkisini çekti
Samsun’da et fiyatlarına son 15 günde 40 liralık zam, kasapları bile şaşırttı.
Deprem nedeniyle zor günler geçiren Türkiye’de kırmızı et fiyatlarına yapılan zam vatandaşlar kadar kasapların da tepkisini çekti. Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen; Yakacak, yem ve diğer maliyetlerde rastgele bir artış olmamasına rağmen kilosu 130 TL’den aldıkları karkas etin şu an 170 TL’ye çıktığını anlattı. Şen, 170 TL’ye sattıkları bir kilo kırmızı eti yeni zamlarla birlikte 260 TL’den satmak zorunda kalacaklarına dikkat çekti.
“Bu zamlar durdurulmalı”
Önder Ömür Şen, ete uygulanan zammı anlayamadıklarını belirterek, “Samsun’da 15 gündür aralıklarla karkas ete zam yapılıyor. 15 gün önce karkas eti 130 TL’den almıştık. masrafı da ekleyip kılçıklarını çıkarın kuşbaşıyı 260 liraya kıymayı kilosunu 250 liraya satmak zorunda kalacağız 15 güne kadar eti 180 liraya kıymayı 170 liraya satardık. TL. “Karkas etin ağırlığını artırdıklarını anlamıyoruz. Herkesin birbirine yardım etmek için vakit ayırdığı bu günlerde, yetkilileri ete yapılan zammı soruşturmaya ve sorumlular hakkında gerekeni yapmaya davet ediyorum. Biz ve tüm esnaflarımız depremzedelere yardım ulaştırmak için zamanla yarışırken, üreticilerin de fırsatları kolladığını düşünüyorum. Bu artışlar devam ederse Ramazan ayı olur.” “Etin kilosu 300 TL’yi bulacak. Bu fiyatlara bir an önce müdahale edilmesi gerekiyor” dedi. – SAMSUN